Specjalności królewskiej kuchni
W naszej dobrze wyposażonej kuchni pracują trzy nadworne kucharki, które wydają dziennie trzy posiłki: 8.30 Śniadanie, 12.00 Obiad, 14.30 Podwieczorek, soki, jogurty, napoje między posiłkami.
Specjalności kuchni Akademii Króla Stasia to:
- Zupa pomidorowa – palce lizać!
- Kluski śląskie – nawet dla największych niejadków
- Pączki – na Tłusty Czwartek (własnego wypieku)
- Ciasto – pieczone przez nasze Panie kucharki
- Ulubione spaghetti, łazanki – zawsze z dokładką
- „Jajko sadzone na słodko”, pizza – robiona przez dzieci
- Racuchy i inne różne placki – zawsze oczekiwane przez dzieci
Codziennie różnorodne kanapki na śniadanie oraz dwie surówki do obiadu.
Dzieci mają stały dostęp do wody „Dar natury”, oraz otrzymują pożywny sok wieloowocowy.