Przysmaki

Specjalności królewskiej kuchni

W naszej dobrze wyposażonej kuchni pracują trzy nadworne kucharki, które wydają dziennie trzy posiłki: 8.30 Śniadanie, 12.00 Obiad, 14.30 Podwieczorek, soki, jogurty, napoje między posiłkami.

Specjalności kuchni Akademii Króla Stasia to:

    • Zupa pomidorowa – palce lizać!
    • Kluski śląskie – nawet dla największych niejadków
    • Pączki – na Tłusty Czwartek (własnego wypieku)
    • Ciasto – pieczone przez nasze Panie kucharki
    • Ulubione spaghetti, łazanki – zawsze z dokładką
    • „Jajko sadzone na słodko”, pizza – robiona przez dzieci
    • Racuchy i inne różne placki – zawsze oczekiwane przez dzieci

Codziennie różnorodne kanapki na śniadanie oraz dwie surówki do obiadu.

Dzieci mają stały dostęp do wody „Dar natury”, oraz otrzymują pożywny sok wieloowocowy.
Ponadto w okresie wzmożonych zachorowań dzieci otrzymują jogurty z żywymi kulturami bakterii i jogurtowe batoniki.